Boeket en flowerbox verzorging

Boeketten wit roze

Boeket verzorging

 
Wanneer u een boeket ontvangt, zijn er een aantal aanbevelingen zodat de bloemen u langer plezier zullen doen.
 
– Bij ontvangst dienen alle stelen van het boeket onder een hoek van 45′ worden afgesneden en in koud water worden gezet. Zorg ervoor dat alle stelen het water bereiken.
 
– Om de drie dagen het water in de vaas verversen, als het heel warm is in uw huis kan dat ook vaker en ook de snede bijwerken.
 
– Houd het boeket uit de buurt van hitte, kachels en zet het boeket niet in directe zonlicht.
 
– Gebladerte mag in geen geval in het water staan, alle stelen moeten ervan worden verwijderd. Alleen stelen horen in een vaas met water te staan.
Flowerbox Ice Queen Large

Flowerbox verzorging

 
In het arrangement (box) bevindt zich een oase (floristische spons met water) waaruit de bloemen “drinken”. Omdat oase het water aan bloemen geeft, kan deze na een aantal dagen uitdrogen. Hieronder een aantal tips hoe u de bloemen in de flowerbox kunt verzorgen:
 
– Om het gewenste waterniveau in de oase te behouden, raden we aan om eens in de twee-drie dagen een paar ijsblokjes in het midden van de compositie te laten vallen (als het huis te warm is, kan dit elke dag worden gedaan). Waarom raden we ijs aan? Om overlopen van water te voorkomen om het uiterlijk van de box te behouden (bij overlopen kan de box nat worden)
– Houd de box uit de buurt van warmtebronnen.
– Als u de box goed verzorgt, zullen de bloemen langer mooi blijven en houdt u daarna een mooie fluwelen box die u kunt gebruiken voor uw interieur of om bijvoorbeeld iets op te bergen